Особливості весільного меню для весняного весілля

Під час приготувань до весілля, основну увагу, звичайно, приділяють безпосередньо урочистій церемонії одруження. Це не дивно, адже клятви і обітниці закоханих, а так само заключне «чи згодні Ви …» – це ключовий момент всього весільного події. Це ті хвилини, заради яких наречена місяцями вибирає плаття, шукає професіоналів, які зроблять їй шикарну зачіску і відмінний макіяж і хвилюється через будь-якої дрібниці. Але не варто забувати про те, що урочиста церемонія пройде дуже швидко, а за нею і прогулянка по місту, яка залишила приємні спогади і щасливі усмішки на фотографіях, які є у всіх сімейних пар. А ось банкет – це вже мистецтво. Саме за рахунок банкету кожне весілля по-своєму індивідуальна, тому на витончені страви та оригінальну розважальну програму для гостей скупитися не варто, адже за банкету Ваше весілля будуть оцінювати всі запрошені.

Урочистий святковий вечеря в ресторані – це апогей дійства, якого всі чекають з самого ранку. Кожен Ваш друг прокручує в голові думка про те, яким же способом Ви вмудритеся здивувати гостей і чи не буде стандартних весільних банальностей, які вже давно всім приїлися. І, якщо проблем з розвагою гостей, загалом-то, не виникає, враховуючи достаток виїзних шоу-балетів, театрів, ексклюзивних артистів та музичних колективів, то на меню необхідно звернути особливу увагу, адже тут можна здорово помилитися не те, що в смаках гостей, а навіть у невідповідності до пори року. Для літнього, осіннього, зимового та весняного весілля набагато доцільніше замовляти меню, яке буде відповідати погодним умовам для обраного часу року. В даному випадку ми обговоримо весняне весільне меню.

З настанням перших теплих днів наш організм перебудовується на літній період, а це означає не що інше, як зміну сприйняття їжі. Від деяких продуктів ми з легкістю відмовляємося, а на інші налягаємо з особливим апетитом. Тому при виборі страв для бенкету зверніть особливу увагу на особливості продуктів навесні, завдяки цьому Ви складете відмінне меню, а Ваш банкет потім ще довго будуть згадувати не інакше, як словами «бенкет на весь світ».

Почнемо з холодних закусок. Враховуючи наші традиції, жодне свято не обходиться без салату «Олів’є», але не варто себе обмежувати. Весна – це час, коли починають з’являтися перші овочі і фрукти, повні вітамінів, яких так не вистачає нашому організму після холодної зими. Свіжа овочева нарізка або фруктове асорті будуть не тільки корисні і доречні, але й так само стануть чудовою прикрасою на столі. Від салатів у великій кількості рекомендуємо відмовитися – у овочів є така властивість, як соковиделенія. Через невеликий проміжок часу салат стане більше схожий на суп, у якому будуть самотньо плавати шматочки помідорів чи огірків. І повірте, вигляд у нього буде не самий апетитний.Краще подати кілька видів салатів невеликими порціями. Майонез замініть яким рослинним маслом, в ідеалі оливковою, щоб уникнути проблем, так як майонез швидко псується. До салатів додайте так само тарталетки, канапе і легкі бутерброди. Якщо ж Ваше весілля потрапила на час, коли погода перегукується більше з зимовим часом, ніж з річним, тоді радимо подавати гарячі салати.

Навесні не варто подавати холодець або холодець, так як це більше зимові страви, які в теплу пору року засвоюються набагато гірше. Доречними стануть легкі закуски з риби.

Жарко на вулиці або холодно, – на пострадянському просторі це зовсім не привід для роздумів, чи подавати гарячі страви або утриматися. У нашому мисленні міцно засіло переконання, що наявність головного гарячого блюда – це незмінний атрибут будь-якого весілля в будь-який час року. Тому, якщо Вам пощастило з погодою і торжество проходить на природі, то ідеальним варіантом стане барбекю. Це можуть бути курячі грудки з різними спеціями, кролик з розмарином або телячі відбивні на кісточці з шавлією. Хорошим вибором стане запечена яловичина або баранина.

А тепер про сам смачне – про десерт. Всі гості із завмиранням серця чекають появи весільного торта, тому до цього питання краще підійти особливо ретельно.Навесні буде набагато доречніше подати легкий фруктовий або желейний торт, і не забудьте простежити за його свіжістю, так як в теплу пору року з цим можуть виникнути проблеми. Порадуйте своїх гостей порційними десертами, такими, як полуниця з вершками або шоколадне фондю.

Що стосується напоїв, то на весняній весіллі доречним буде шампанське і всілякі коктейлі на його основі. Взагалі, якщо погода вже по-справжньому весняна і тепла, то на напоях необхідно зробити особливий акцент. Вони повинні бути різноманітними і їх повинно бути багато: соки, лимонад, зелений і чорний чай і обов’язково лід.

Навесні з’являється багато можливостей для створення чудового, красивого, смачного і, що не мало важливо, корисного банкетного столу. Не забувайте, що Ваша фантазія безмежна!