Курсы валют на PROext

Особливості весільного меню для весняного весілля

Під час приготувань до весілля, основну увагу, звичайно, приділяють безпосередньо урочистій церемонії одруження. Це не дивно, адже клятви і обітниці закоханих, а так само заключне «чи згодні Ви …» – це ключовий момент всього весільного події. Це ті хвилини, заради яких наречена місяцями вибирає плаття, шукає професіоналів, які зроблять їй шикарну зачіску і відмінний макіяж і хвилюється через будь-якої дрібниці. Але не варто забувати про те, що урочиста церемонія пройде дуже швидко, а за нею і прогулянка по місту, яка залишила приємні спогади і щасливі усмішки на фотографіях, які є у всіх сімейних пар. А ось банкет – це вже мистецтво. Саме за рахунок банкету кожне весілля по-своєму індивідуальна, тому на витончені страви та оригінальну розважальну програму для гостей скупитися не варто, адже за банкету Ваше весілля будуть оцінювати всі запрошені.

Урочистий святковий вечеря в ресторані – це апогей дійства, якого всі чекають з самого ранку. Кожен Ваш друг прокручує в голові думка про те, яким же способом Ви вмудритеся здивувати гостей і чи не буде стандартних весільних банальностей, які вже давно всім приїлися. І, якщо проблем з розвагою гостей, загалом-то, не виникає, враховуючи достаток виїзних шоу-балетів, театрів, ексклюзивних артистів та музичних колективів, то на меню необхідно звернути особливу увагу, адже тут можна здорово помилитися не те, що в смаках гостей, а навіть у невідповідності до пори року. Для літнього, осіннього, зимового та весняного весілля набагато доцільніше замовляти меню, яке буде відповідати погодним умовам для обраного часу року. В даному випадку ми обговоримо весняне весільне меню.

З настанням перших теплих днів наш організм перебудовується на літній період, а це означає не що інше, як зміну сприйняття їжі. Від деяких продуктів ми з легкістю відмовляємося, а на інші налягаємо з особливим апетитом. Тому при виборі страв для бенкету зверніть особливу увагу на особливості продуктів навесні, завдяки цьому Ви складете відмінне меню, а Ваш банкет потім ще довго будуть згадувати не інакше, як словами «бенкет на весь світ».

Почнемо з холодних закусок. Враховуючи наші традиції, жодне свято не обходиться без салату «Олів’є», але не варто себе обмежувати. Весна – це час, коли починають з’являтися перші овочі і фрукти, повні вітамінів, яких так не вистачає нашому організму після холодної зими. Свіжа овочева нарізка або фруктове асорті будуть не тільки корисні і доречні, але й так само стануть чудовою прикрасою на столі. Від салатів у великій кількості рекомендуємо відмовитися – у овочів є така властивість, як соковиделенія. Через невеликий проміжок часу салат стане більше схожий на суп, у якому будуть самотньо плавати шматочки помідорів чи огірків. І повірте, вигляд у нього буде не самий апетитний.Краще подати кілька видів салатів невеликими порціями. Майонез замініть яким рослинним маслом, в ідеалі оливковою, щоб уникнути проблем, так як майонез швидко псується. До салатів додайте так само тарталетки, канапе і легкі бутерброди. Якщо ж Ваше весілля потрапила на час, коли погода перегукується більше з зимовим часом, ніж з річним, тоді радимо подавати гарячі салати.

Навесні не варто подавати холодець або холодець, так як це більше зимові страви, які в теплу пору року засвоюються набагато гірше. Доречними стануть легкі закуски з риби.

Жарко на вулиці або холодно, – на пострадянському просторі це зовсім не привід для роздумів, чи подавати гарячі страви або утриматися. У нашому мисленні міцно засіло переконання, що наявність головного гарячого блюда – це незмінний атрибут будь-якого весілля в будь-який час року. Тому, якщо Вам пощастило з погодою і торжество проходить на природі, то ідеальним варіантом стане барбекю. Це можуть бути курячі грудки з різними спеціями, кролик з розмарином або телячі відбивні на кісточці з шавлією. Хорошим вибором стане запечена яловичина або баранина.

А тепер про сам смачне – про десерт. Всі гості із завмиранням серця чекають появи весільного торта, тому до цього питання краще підійти особливо ретельно.Навесні буде набагато доречніше подати легкий фруктовий або желейний торт, і не забудьте простежити за його свіжістю, так як в теплу пору року з цим можуть виникнути проблеми. Порадуйте своїх гостей порційними десертами, такими, як полуниця з вершками або шоколадне фондю.

Що стосується напоїв, то на весняній весіллі доречним буде шампанське і всілякі коктейлі на його основі. Взагалі, якщо погода вже по-справжньому весняна і тепла, то на напоях необхідно зробити особливий акцент. Вони повинні бути різноманітними і їх повинно бути багато: соки, лимонад, зелений і чорний чай і обов’язково лід.

Навесні з’являється багато можливостей для створення чудового, красивого, смачного і, що не мало важливо, корисного банкетного столу. Не забувайте, що Ваша фантазія безмежна!

 

Яндекс.Метрика
сайт створено компанією цена создание сайта